Изложба УМЕТНОСТ АРХИТЕКТУРЕ 2016

УМЕТНОСТ АРХИТЕКТУРЕ

 

 

 gzht    hgt

ПРАВИЛНИК

изложбе УМЕТНОСТ АРХИТЕКТУРЕ

Премијерна поставка изложбе УМЕТНОСТ АРХИТЕКТУРЕ одржава се једном годишње, у другом полугођу, по правилу у Галерији ATRIUM Библиотеке града Београда. Учесници на изложби су сви претходно пријављени аутори, као и сви самостални уметници - чланови АСА, чија је то обавеза.

Сваки од учесника има право да предложи 1-3 плаката истог дела или различитих дела. Обавезна димензија плаката је 50 cm ширине, док висина може бити 70 или 100 cm, у зависности од потреба пласирања садржаја.

Крајњи рок за пријаву учешћа је два месеца пре термина премијерне изложбе. Пријавом учешћа и уплаћеном котизацијом обезбеђује се једна страница у Годишњаку/Каталогу АСА. Касније пријављени учесници равноправно излажу своја дела, али им се страница у Каталогу обезбеђује у наредној години.

Котизација за физичка лица, за излагање 1-3 рсд и једну страницу у Каталогу износи 4.000 рсд и уплаћује се на рачун АСА бр. 205-256732-72 пре истека рока за пријаву радова.

Котизација за правна лица (архитектонске бирое) износи 40.000 рсд за излагање 1-3 рада и 1-3 странице у Каталогу.

Котизација за правна лица (грађевинске фирме и друге учеснике у грађењу) износи 120.000 рсд и омогућује спонзорство на основу посебног уговора о спонзорству.

Изложба је жирирана. Трочлани жири додељује Награду "Милан Злоковић" и два признања за квалитетно архитектонско дело. Жири одређује учешће у другим градовима Србије, у репризним поставкама, у складу са могућностима галерија.

Циљ изложбе УМЕТНОСТ АРХИТЕКТУРЕ је контакт између архитеката - излагача и потенцијалних инвеститора и градских власти у појединим градовима ван Београда. Из овог разлога кустоси у галеријама и културним центрима изван Београда у обавези су да приликом отварања организују дискусију о урбанистичким и архитектонским проблемима у граду у коме се изложба одржава. Учесници - излагачи биће правовремено позвани да у складу са својим потребама лично учествују у овим дискусијама.

 

 

 

DFR

 

 

 

лого АСА

 

PRAVILNIK ZA SLANJE MATERIJALA ZA GODIŠNJAK ASA - KATALOG IZLOŽBE

U pripremi je Godišnjak / Katalog Asocijacije srpskih arhitekata za 2018. godinu. Kao i prošle godine Godišnjak će biti dimenzija 23x24cm, i na raspolaganju Vam je jedna stranica u Godišnjaku u `Sekciji Autora`. Molim Vas da u što skorijem roku dostavite na adresu Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. sledeće priloge kako bi mogli blagovremeno da pripremimo materijal i posaljemo Vam na autorizaciju:

1. Sliku Autora (jpg format) dimenzija 28x28mm

2. Izvod iz CV-ja (word format) - u formi rođen tada i tada, diplomirao... radio... značajni projekti... CV bi trebalo da bude napisan ćirilicom, sa maksimalno 2000 karaktera

3. Fotografije izabranog/izabranih dela (jpg format) - ukupan prostor namenjen za grafičke priloge je 210x110mm
Kratku informaciju o projektu kojim se predstavljate potrebno je dati u produžetku izvoda iz CV-ja i trebalo bi navesti:
- naziv projekta
- vrstu ostvarenja (idejno resenje, glavni projekat, enterijer, konkursno rešenje...)
- mesto
- godina

- ime autora/autorski tim

4. Kontakt podatke (e-mail, website ako imate). Ovi podaci će stajati uz Vašu fotografiju.

Delo, ili dela (maksimum tri dela), sa kojim se predstavljate, može biti izveden objekat, projekat, konkursno rešenje ili ono što je obeležilo Vašu arhitektonsku aktivnost u 2015. godini. Takođe, možete se predstaviti i starijim projektima uz osvrt na aktivnosti u 2015. godini (aktivnosti tokom 2015. godine možete dati kroz vizuelni prikaz, ili u okviru Vaše biografije, u nekoliko rečenica).

Participacija za učešće na Izložbi i u Godišnjaku ASA za 2015. godinu u Sekciji Autora iznosi 4.000,00 dinara, i biće Vam na raspolaganju primerak kataloga Godišnjaka.
 
Uplatu možete izvršiti na račun ASA-e, br. računa 205-189423-45, Komercijalna banka, Beograd, sa naznakom „za izložbu i godišnjak“.

 E-mail adresa za dalje kontakte je: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

A S A

 

 

ПРАВИЛНИК за доделу награде „Милан Злоковић“

 

Чл. 1

Награда „Милан Злоковић“ додељује се раду изложеном на Годишњој изложби коју АСА организује под називом УМЕТНОСТ АРХИТЕКТУРЕ.

Чл. 2

Сви изложени радови су равноправни учесници у жирирању за Награду, без обзира на садржај рада, број или величину паноа на којима је рад изложен. У складу са називом Изложбе предмет жирирања је уметничка идеја у делатности аутора архитекте, а не његова способност да идеју реализује.

Чл. 3

Награда се састоји од Повеље и има морални карактер, без материјалног дела Награде.

Чл. 4

Повељу о Награди потписује представник организатора такмичења, председник или заступник АСА. Изглед и садржај Повеље прописује АСА.

Чл. 5

Повеља се додељује добитнику приликом свечаног отварања Изложбе. Уколико добитник Повеље није у могућности да је лично прими, Повеља се уручује лицу које је добитник овластио или се чува у Музеју АСА до уручења добитнику.

Чл. 6

Жири за доделу Награде чине по правилу наставници са архитектонских факултета у земљи, представници удружења ликовних уметника и представници бироа који подржавају делатност АСА. За пуноправни рад жирија потребно је најмање три члана.

Чл. 7

Чланови жирија добијају све радове предвиђене за излагање у .pdf формату електронском поштом најмање десет дана пре доношења одлуке о Награди.

Чл. 8

Сваки члан жирија даје свој глас једном изложеном раду уз писмено образложење у једној реченици. У случају номиновања три различита рада за Награду, у другом кругу чланови жирија дају различиту нумеричку оцену радовима које нису сами номиновали, у распону од један до четири. У готово невероватном случају да сва три номинована рада и даље имају исти број поена, добитник Награде одређује се у међусобним консултацијама чланова жирија.

Чл. 9

Номинованим радовима, који нису добили Награду „Милан Злоковић“, припада Признање за квалитетно архитектонско дело.

Чл. 10

Сва кореспонденција чланова жирија са организатором Изложбе обавља се електронским путем. Организатор се обавезује да на Изложби награђени рад добије стикер прописаног облика и садржаја, као и да буде публикован у часопису АРХИТЕКТУРА.

 

У Београду, 15 децембра 2017. године